FEJLESZTŐ FOGLALKOZTATÁS

Fejlesztő foglalkoztatást az intézményi jogviszonnyal rendelkező ellátottak részére az alábbi intézményeink nyújtanak:

  • Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ – Hajdúnánás, Fürdő utcai telephely
  • Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ – Hajdúnánás, Magyar utcai telephely
  • Szent Márton Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ – Újszász

A fejlesztő foglalkoztatás célja a gondozási, fejlesztési, szolgáltatási, illetve rehabilitációs tervben foglaltak szerint az egyén egészségi állapotának, korának, fizikai és mentális állapotának megfelelő fejlesztési és foglalkoztatási szolgáltatás biztosítása útján, az egyén felkészítése az önálló munkavégzésre vagy a nyílt munkaerőpiacon történő elhelyezkedésre.

Intézményeinkben fejlesztő foglalkoztatásban részesülhet a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig az, aki 16. életévét betöltötte, más kereső tevékenységet nem végez, és intézményi jogviszonya alapján ápolást, gondozást nyújtó intézményi ellátást, rehabilitációs intézményi ellátást vagy lakóotthoni ellátást vesz igénybe.

A fejlesztő foglalkoztatás határozott idejű munkaviszonyban vagy fejlesztési jogviszonyban történik.

Határozott idejű munkaviszonyban történő foglalkoztatás célja az önálló munkavégzést segítő képességek, készségek fenntartása, fejlesztése, új munkafolyamatok megismerése, új szakma elsajátítása, az ellátott felkészítése a nyílt munkaerőpiacon történő munkavégzésre.

A fejlesztési jogviszonyban történő foglalkoztatás célja az ellátott testi és értelmi képességeinek, valamint a munkavégzéssel összefüggő készségeinek helyreállítása, megőrzése és fejlesztése, továbbá az ellátott felkészítése az önálló munkavégzésre.

A fejlesztő foglalkoztatás keretében végzett tevékenységek intézményekként eltérnek, főbb területek: zöldterület kezelés, általános épülettakarítás, egyéb vendéglátás.kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés