ISTENSZÜLŐ OLTALMA GÖRÖGKATOLIKUS SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT

Általános tájékoztató

Kérelem

Egészségi állapotra vonatkozó igazolás

Értékelő adatlap

Jövedelemnyilatkozat

 

Bemutatkozás

 

Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ

Intézmény neve és elérhetősége:

Cím: 4087 Hajdúdorog, Ady Endre u. 21.

Telefon: +36 52 800 - 208

E-mail: hajdudorogidosekotthona@szlgsz.hu

 

Intézmény vezetője és elérhetősége:

Intézményvezető neve: Simon Mihály

Tel: +36 20 215-0565

E-mail: simon.mihaly@szlgsz.hu

 

Telephelyei:

Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Hajdúnánás Fürdő u. 1. sz. alatti Telephely 4080 Hajdúnánás, Fürdő u. 1.

Az ellátás formája, típusa: Ápolást, gondozást nyújtó intézményi ellátás

Idősek otthona Férőhelyek száma: 109 fő

Fejlesztő foglalkoztatás Foglalkoztatottak száma: 5 fő

 

Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ Hajdúnánás Magyar u. 46. sz. alatti Telephely 4080 Hajdúnánás, Magyar u. 46.

Az ellátás formája, típusa: Ápolást, gondozást nyújtó intézményi ellátás

Pszichiátriai betegek otthona Férőhelyek száma: 36 fő

Fogyatékos személyek otthona Férőhelyek száma: 45 fő

Fejlesztő foglalkoztatás Foglalkoztatottak száma: 11 fő

 

Az intézményről

Székhely: 4087 Hajdúdorog Ady Endre u. 21.

Intézményünk 35 fő részére nyújt személyre szabott ápolást és gondozást 1, illetve 2 ágyas szobákban történő elhelyezéssel.

 

 

Telephely: 4080 Hajdúnánás Fürdő utca 1.

A telephely 109 fő részére nyújt személyre szabott ápolást és gondozást 3 ágyas szobákban történő elhelyezéssel. A 3 emeletes épületben külön férfi és női részlegek találhatók. A részlegekhez tartozik 1 közös fürdőszoba, mozgáskorlátozott mosdó, egy tágas társalgó, A szobákból nyíló társalgókban egy közös hűtő, a mikrohullámú sütő és egy nagyképernyős televízió is segíti az otthonias légkör kialakítását. A telephely saját konyhával rendelkezik. A földszinten található a könyvtárszoba, amely klubszobaként is funkcionál. A szobában számtalan könyv és újság áll rendelkezésre az olvasni vágyók számára. Ezenfelül található benne egy nagyképernyős televízió, melyet egyéni- és csoportos mozizásra is használható. A földszint jobb szárnyában található a demens részleg, mely 20 fő középsúlyos/súlyos demens ellátott részére biztosított. A tágas tárgyaló a napi foglalkozások mellett, különböző rendezvények, köztük misék, Istentiszteletek színhelyéül szolgál. Az épülethez tartozó parkosított kert remek kikapcsolódást nyújt mindenki számára.

 

 

Szolgáltatás:

Ellátottaink részére teljes körű ellátást biztosítunk, amely magában foglalja a napi ötszöri étkezést, ruházattal, textíliával való ellátást, mentális gondozást, foglalkoztatást és az egészségügyi ellátást. Lakóink részére olyan ellátást kívánunk nyújtani, amelynek célja az emberi méltóság tiszteletben tartása, a közösségi életbe való beilleszkedés és a békés, nyugodt élet megteremtése.

A telephelyen háziorvos rendel-, hetente 2 alkalommal, pszichiáter 6 hetente egyszer. Szolgáltatás része a letéti pénzkezelés, a havi egyszeri hajnyírás illetve tisztálkodó szerek biztosítása az ellátottak részére.

 

PSZICHIÁTRIAI BETEGEK OTTHONA, FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK OTTHONA SZOLGÁLTATÁS

A 4080 Hajdúnánás, Magyar utca 46. sz. alatti telephelyen az engedélyezett férőhelyszáma 81 fő, két ellátási forma működik fogyatékos személyek otthona 45 férőhelyen, valamint pszichiátriai betegek otthona 36 férőhelyen.

A szolgáltatás biztosítása több épületben történik 1 -2-3-4 ágyas szobákban.

A Fogyatékos személyek otthona középsúlyos, súlyos, valamint halmozottan sérült fogyatékossággal élő, ápolást igénylő személyek számára nyújt az ápoláson, gondozáson túl, személyre szóló foglalkoztatást és fejlesztést.

A Pszichiátriai betegek otthonában az igénybevevők pszichiátriai- és egyéb betegségeinek, általános egészségi és pszichés állapotának megfelelő, szükséges mértékű ápolás-gondozás biztosítása történik. Mindez annak érdekében, hogy a szolgáltatás az ellátottak számára az egyénileg elérhető legmagasabb életminőség megélését garantálja.

A szakmai munka legfontosabb célja, hogy az ellátott testi, lelki egészségét, önállóságát minél tovább megőrizze.

Az intézmény a város szélén helyezkedik el, tömegközlekedéssel jól megközelíthető.

A városban az ellátottak fellépnek különböző eseményeken, társadalmi, közösségi rendezvényeken, kulturális programokon.

Az ellátottak szabadidejének aktív eltöltésére az udvaron kialakított kondi park, szalonnasütő, kosárlabda, illetve röplabda pálya és nyáron folyamatosan felállított ping-pong asztal nyújt lehetőséget. Ezek mellett egy filagória, számos napozó és hintaágy használata biztosított a szabad levegőn való tartózkodás kényelmesebbé tételéhez.

 

 

AZ INTÉZMÉNYBE KERÜLÉS ÁLTALÁNOS FELTÉTELEI

A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevétele önkéntes, az ellátást igénylő, illetve törvényes képviselője kérelmére, indítványára történik. Intézményünkbe az ellátás írásban kérelmezhető.

Ha az ellátást igénylő személy cselekvőképtelen, a kérelmet - az érintett személy véleményét lehetőség szerint figyelembe véve - a törvényes képviselője terjeszti elő. A cselekvőképességében részlegesen korlátozott személy a kérelmét a törvényes képviselőjének beleegyezésével vagy - ha e tekintetben a bíróság a cselekvőképességét nem korlátozta - önállóan terjesztheti elő. (Ha a törvényes képviselő ideiglenes gondnok, intézményi elhelyezésre vonatkozó kérelméhez, indítványához a gyámhivatal előzetes jóváhagyása szükséges.)

Az ellátás igénybevételének megkezdése előtt a fenntartó és az ellátást igénylő (ill. törvényes képviselője) írásban megállapodást köt. A megállapodás megkötésére a fenntartó nevében az intézményvezető jogosult. A megállapodásban megjelölt időponttól kezdve történik a megjelölt szolgáltatása biztosítása.

 

AZ ELLÁTÁSÉRT FIZETENDŐ TÉRÍTÉSI DÍJ:

Az ellátásért térítési díjat kell fizetni. A fizetendő térítési díj összegét (a továbbiakban: személyi térítési díj) az intézményvezető konkrét napi összegben állapítja meg, és arról az ellátást igénylőt írásban tájékoztatja. A személyi térítési díjat ellátási napra vetítve kell meghatározni. A személyi térítési díj nem haladhatja meg az intézményi térítési díj összegét. A személyi térítési díj napi összege és az adott hónap napjai számának szorzata alapján kerül megállapításra az adott hónapra fizetendő személyi térítési díj.

 

Adatvédelem

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés