SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS INTEGRÁLT GYERMEKREHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS KÖZPONT

Az intézmény elérhetősége:

Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ 

4031 Debrecen, Lóskúti út 4.

E-mail:  koraifejleszto@szlgsz.hu

Időpontfoglalás:

Telefon: +36 52 742-442, +36 30 172 1041

 

Intézményvezető:

Dr. Horváth Zsolt András, neonatológus, csecsemő- és gyermekgyógyász

Intézményvezető-helyettes:

Sveda Anita, telefon: +36 30 352 1204

 

2019-ben a Görögkatolikus Egyház új és egyben egyedülálló feladatot bízott a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálatra: egy korai fejlesztőközpont indításával szerettek volna hozzájárulni Hajdú-Bihar megye, illetve az Észak-alföldi régióban élő gyermekek fejlesztéséhez, gyógyításához. Ebből a célból alapították meg a Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központot Debrecenben, a Lóskúti úton, melyet 2019. októberben adtak át.

Elsősorban a megkésett, eltérő fejlődésű, vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett kisgyermekeknek és családjuknak nyújtanak ellátást. A most induló intézménnyel egy olyan modern szemléletű, családcentrikus, gyermekrehabilitációs és esélyteremtő modell kialakításához kívánnak hozzájárulni, amelyben az egészségügy, az oktatás és a szociális szektor egyaránt részt vesz. A beteg az egyes szakrendeléseket a mindenkori jogszabályoknak megfelelően orvosi beutalóval vagy anélkül veheti igénybe. A beutalás történhet az alapellátásból vagy más szakrendelésről.

Beutaló köteles szakrendelés a gyermek rehabilitáció, a fejlődés neurológia, gyógytorna és a pszichológus. Orvosi beutaló nélkül is igénybe vehető szakrendelés a csecsemő- és gyermekgyógyászat.

Az intézményben működik:

– Csecsemő és gyermekgyógyászat

– Fejlődésneurológia

– Gyermekrehabilitáció

– Gyógytorna

– Klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológia

Orvosok: Dr. Zsadányi Judit

                Dr. Horváth Zsolt

Gyógytornászok: Radácsiné Lengyel Heike, Becsky Orsolya, Somlyainé Pető Szilvia, Ander Vanda, Bene Anna, Berzi Emese, Major Petra, Simon Bettina, Tóth Anikó (jelenleg GYES-es), Turik Eszter

Pszichológusok: Lente Györgyi, Dr. Sperkáné Krotos Hajnalka, Balassa Tünde, Miholecz Judit

Az egyenletes betegeloszlás és a kiegyensúlyozottabb betegellátási folyamat biztosítása érdekében előjegyzés alapján történik a betegfogadás. Az időpontkérés több módon történhet telefonon +36 30 172 1041, vagy személyesen a betegfelvételi pultnál. Az előjegyzéshez szükséges a beteg saját elérhetőségének (telefonszám) megadása is, arra az esetre, hogy értesíteni tudjuk, ha váratlan esemény miatt elmarad a szakrendelés, vagy a megérkezett vizsgálati eredmény sürgős értesítést, orvosi konzultációt tesz szükségessé.

 

FOGYATÉKKAL ÉLŐK KOMPLEX ELLÁTÁSÁT BIZTOSÍTJA DEBRECEN VÁROSÁBAN

A SZENT LUKÁCS GÖRÖGKATOLIKUS SZERETETSZOLGÁLAT

 

A Szent Lukács Görögkatolikus Integrált Gyermekrehabilitációs és Szociális Központ intézményünk telephelyeként a Szent Illés Próféta Alapszolgáltatási Centrum 2023 decembertől fogyatékkal élők számára támogatott lakhatást, nappali ellátást és támogató szolgáltatást indít. A támogatott lakhatás Debrecen kertvárosi övezetében kerül kialakításra. A 8 családi házból álló új egység enyhe, vagy középsúlyos értelmi fogyatékkal élők, valamint látás- és/vagy mozgáskorlátozottak számára kínál lakhatást. 

 

image004   

 

image003    image001

 

Az ellátottak számára családias légkörű, a belvárosban elhelyezkedő nappali ellátásunk során szakemberek biztosíjták az étkezést, képességfejlesztést, pedagógiai és gyógypedagógiai segítségnyújtást és a felügyeletet.

Szeretetszolgálatunk ezen kívül támogató szolgálatot is indít fogyatékkal élők számára, mely során tanácsadást, szállítást, felügyeletet és gondozást is vállalunk.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Információ: szentillescentrum@szlgsz.hu, Sveda Anita +36303521204

 

image005  image002

Adatvédelem

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés