ŐSZ TIBOR SZAVAI

Dicsőség Jézus Krisztusnak!

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat gyermekvédelmi és a szociális feladatellátásához kapcsolódóan minden intézményben görögkatolikus lelkipásztorok teljesítenek szolgálatot. A fehérgyarmati Szociális Szolgáltató Központban 9 fő, szociális intézményeinkben (Hodász, Nyírvasvári, Nyírkarász, Szakoly, Máriapócs) 5 fő, gyermekvédelmi rendszerünkben (Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ, Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ) 13 fő ún. „lelki vezető” teljesít szolgálatot. 

Mind a gyermekvédelemben, mind a szociális ellátásban lehetőségünk van igazi missziós munkát végezni. Jó megtapasztalni, hogy gondozottjaink és munkatársaink szívesen és jó lélekkel fogadják görögkatolikus papjaink tanítását és szolgálatát. Sokan kapcsolódnak be egyházi életünkbe. Intézményeink településein lévő egyházközségeink pedig megtapasztalhatják, hogy mit is jelent az igazi diakonia-szolgálat, amikor befogadják és segítik ezeket a gyerekeket, öregeket, fogyatékkal élőket, akiket a Jóisten most rájuk is bízott. 

Minden dolgozónknak van lehetősége részt venni lelkigyakorlatokon, lelkinaponkon és zarándoklatokon. Továbbképzéseinkbe beleillesztjük a krisztusi tanítást. Ez mind a szociális intézményrendszerünkben, mind a gyermekvédelmi rendszerünkben megjelenik. 

Igyekszünk gyakran elzarándokolni Máriapócsra, görögkatolikusságunk lelki központjába, Nemzeti Kegyhelyünkre. Itt megtapasztalhatjuk, hogy a nehézségek, kihívások ellenére, melyek nap mint nap jelentkeznek intézményeink életében, jó irányba halad a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat élete, mert az irgalmas Isten és az érettünk állandóan esedező Istenszülő szeretete vezet minket.

 

Ősz Tibor

Lelki Igazgatókapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés