Keresztelő Szent János születése
2024. 06. 26.

Keresztelő János születésének ünnepét egységesen számon tartják a keresztény egyházak. Személye fontos helyet foglal el az üdvösség történetében.

Keresztelő János születésére emlékezve június 24-én szertartást tartanak, ezért a füzesgyarmati Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonában is megemlékeztünk e jeles ünnepről. Szent János szolgálatának lényege a megtérésre hívás. "Térjetek meg, mert elközelített az Isten országa." Hirdette a megtérés keresztségét a bűnök bocsánatára, amely a keresztyén keresztségnek is előképe.

A katolikus egyházban mikor egy szentet ünneplünk, a halála napjáról szoktunk megemlékezni. Ugyanis a halál napja, az illető szent megdicsőülésének az ünnepe, a mennyországi örök élet kezdete. Keresztelő Jánossal kivételt tesz az Egyház. Az ő nagyságát az is kiemeli, hogy nem csak a vértanúsága napját, hanem a születését is megünnepeljük. Keresztelő Jánosról a Könyvek Könyve, a Szentírás emlékezik meg, és az Úr Jézus előfutáraként mutatja be. Legfőbb jellemvonásaként ezt emelhetjük ki, hogy életének minden mozzanata az Úr Jézusra mutat. 

 

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés