Istennel egy közösségben
2024. 07. 01.

Kerékpáros zarándoklatot tartottak az az Istenszülő Oltalma Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ munkatársai az idősekért és a munkatársakért.

"Jöjjetek, Atyám áldottai,
vegyétek birtokba a világ
kezdetétől nektek készített országot!" (Mt 25,34)

Ezzel a felhívással indultunk kerékpáros zarándoklatra 2024 júniusában, reggel 5 órakor Hollik György végzett papnövendék vezetésével  Máriapócs felé. Volt, aki nem először tette meg ezt az utat, de volt olyan is, aki még soha életében nem kerékpározott ilyen hosszú távon. Több helyen is megálltunk egy-egy imát elmondani, így betértünk az újfehértói templomba is.
Hollik György atya imaórával igyekezett felkészíteni a zarándokokat, hogy amikor megérkeznek Máriapócsra, nyitott szívvel és Isten szeretetteljes gondoskodásával átölelve állhassanak az Istenszülő elé. Felhívta a figyelmünket Isten gondoskodó szeretetére, amely a kellemes időjárásban és abban nyilvánult meg, hogy fáradhatatlanul haladtunk előre. Nagykállóban egy idős néni betért a templomba és a zarándokokkal együtt mondta végig az imákat, majd megajándékozta a csapatot egy kis útravalóval. Úgy érezhettük magunkat, mint a népmesében a vándor, akinek hamuba sült pogácsát tesznek a tarisznyájába az útra. Kedves szavakkal és Isten áldásával engedett el bennünket.
A zarándoklaton résztvevők elmondták, hogy mit jelentett számukra az úton levés és a megérkezés Isten házába. Volt, aki félelemmel telt szívvel, de reményekkel indult neki az útnak. Volt, aki nagyon készült a zarándoklatra és belső elhívás volt számára az, hogy végigmenjen azon. Elmondta, hogy jó volt egyedül lenni Istennel és a gondolataival. Megint mások pedig a határaikat szerették volna feszegetni, mindezt Isten segítségével. Amikor megérkeztünk Máriapócsra, azonnal betértünk a templomba hálát adni Istennek. Az Istenszülővel való találkozás minden alkalommal erővel és reményekkel tölti fel a szívünket. Leültünk a templom székeire, és megszűnt számunkra a tér és az idő, csak Isten volt és mindenki Istennel egy közösségben.

 

                                                                                                                   az IOGSZSZK

                                                                                                                   munkatársai

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés