Érseki látogatás Füzesgyarmaton
2024. 06. 03.

Füzesgyarmati intézményünkbe, a Szent Mihály Görögkatolikus Idősek Otthonába látogatott el Kocsis Fülöp érsek-metropolita. Fülöp atyával együtt érkezett Ungvári Sándor, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat igazgatója és Kapin István atya, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat lelki igazgatója, intézményünk lelki vezetője.

A jeles nap imádsággal kezdődött a Szűz Mária, a Világ Királynője kápolnában, ahol közösségünk együtt imádkozta a III. imaórát érsek atya vezetésével. Az intézmény megtekintése után egy jó hangulatú beszélgetés következett a munkatársakkal, amelynek során alkalom nyílt, hogy mindenki bemutatkozhasson és megismerkedhessen Fülöp atyával.

Nagy örömmel hallgatták a dolgozók érsek atya bemutatkozását, melyben Isten cselekvő akaratát is szemünk elé tárta. Szavain keresztül érzékelhetővé és még inkább tapasztalhatóvá vált, hogy Isten minden embert kiválaszt és hozzásegíti ahhoz, hogy élete folyamán jó gyümölcsöt teremjen. Ez az érték, melyben a szeretet van, örök érvényűvé válik.

Fülöp atya kérte, hogy az imaóra egyik szövegét elolvasva próbáljuk meg a saját életünkre értelmezni. „Gyors és biztos vigasztalást adj a te szolgáidnak, Jézusom, midőn lelkünk elcsügged.” Vagyis Isten nem hanyagolja el az emberi életet, számára fontos, hogy a hivatás, amit az ember kap, a maga teljességében a szeretet állandóságát gyakorolja. Ekkor fedezhető fel Isten gyorsasága. Fülöp atya kiemelte, hogy Kapin Pisti atya erről az életet sugárzó imarészről külön előadással készül munkatársainak, lehetőséget adva a dolgozók által felmerülő kérdések megválaszolására is.

Hálájukat kifejezve a látogatás alkalmából az ellátottjaink által készített ajándékokkal köszöntötték és köszönték meg e felemelő látogatást.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés