110 éves a Hajdúdorogi Egyházmegye
2023. 03. 30.

110 évvel ezelőtt X. Piusz pápa megalapította a Hajdúdorogi Egyházmegyét. Ebből az alkalomból a Görögkatolikus Metropólia 2022 májusában több kategóriában hirdetett alkotói pályázatot, melynek ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaművekből összeállított kiállítás megnyitójára 2023. március 27-én került sor a debreceni Metropóliai Hivatalban.

A hajdúszoboszlói Szent Lukács Görögkatolikus Idősek Otthona 2 lakója – Krizsai András és Asztalos Levente - vers, novella, fogalmazás, fikció kategóriában 3–3 saját verssel indult a pályázaton.

Rajz, fénykép, montázs, grafika, plakát animáció, kézműves kategóriában pályázott az intézmény egyik munkatársa, Kapás Józsefné, aki 12 szebbnél szebb pályaművel nehezítette meg a szakmai zsűri feladatát. 

A lakók nagy izgalommal készültek a megnyitóra, ahol az ünnepség résztvevőit először Kocsis Fülöp érsek-metropolita köszöntette, majd Vincze Máté helyettes államtitkár szólt az egybegyűltekhez. Az ünnepség fénypontja a Lautitia gyermekkar által előadott kórusművek voltak, a csodálatos gyermekei hangok szinte megtöltötték a Metropóliai Hivatal épületét.

Király András, a Görögkatolikus Metropólia Sajtó-és Médiaközpont vezetője elmondta, hogy közel 300 pályaműből korcsoportonként választották ki és díjazták az alkotásokat. Kapás Józsefné Erzsikének 2 pályaművével sikerült a 3. és 2. helyezést elhoznia.

A kiállított pályaművek 2023. április végig láthatóak Debrecenben, a Petőfi téri Metropóliai Hivatalban.

           

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés