SZENT SIMEON ÉS ANNA SZERETETOTTHON

Az intézmény elérhetőségei

Cím: 4341 Nyírvasvári, Bátori út 3.

E-mail: nyirvasvariidosekotthona@szlgsz.hu

 

Az intézmény vezetője és elérhetőségei

Lőw Gábor

Telefonszám:  +36 42 631 273


A nyírvasvári Szent Simeon és Anna Szeretetotthont 1998-ban szentelte fel Dr. Keresztes Szilárd Püspök Úr. 2012. június óta a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásával működik.

A Szeretetotthonunkban az engedélyezett létszámnak megfelelően, jelenleg 30 fő időst látunk el. 

8 db egyágyas, 1 db kétágyas zuhanyzóval, WC-vel ellátott lakrészben, valamint 4 db kétágyas és 4 db háromágyas szobában. Az ellátottak lakrészüket saját bútoraikkal, használati tárgyaikkal is berendezhetik.

A szolgáltatás célcsoportja a napi 4 órát meghaladó vagy a vonatkozó jogszabályban meghatározott egyéb körülményeken alapuló gondozási szükséglettel rendelkező, betegségük miatt önmagukról gondoskodni nem vagy csak folyamatos segítséggel képes, de rendszeres gyógyintézeti kezelést nem igénylő személyek, akiknek ellátása más módon nem oldható meg.

Az intézmény biztosítja a rendszeres orvosi felügyeletet és a szükség szerinti szakorvosi ellátást. Az egészségügyi ellátás a gyógyító-megelőző ellátás alapelvéből indul ki, mely szerint a megelőzés és a gyógyítás egymástól nem választható el.

Feladatunk a megbetegedések megelőzése, a már kifejlődött betegségek korai felismerése és gyógyítása.

Ha az étkezésben részesülő egészségügyi állapota indokolja az orvos javaslatára, az ellátott részére az otthon diétás vagy gyakoribb étkezést biztosít

A lakók összetétele kor és betegség szerint rendkívül heterogén, mely meghatározza a napi gondozási-ápolási munkát, egyéni bánásmódot követel. Munkánk során az individuális ápolásnak szánunk prioritást.

Figyelembe vesszük a haldokló igényeit, kívánságait, igyekszünk eloszlatni félelmeiket és ugyanakkor segítséget nyújtunk a család tagjainak is. 

A beteg, a haldokló nem az ápolás, gondozás tárgya, hanem egyenrangú embertársunk.

Munkánkat a prevenció és prioritás szabályainak betartásával végezzük, melyből nem maradhat el az empatikusság.  

Intézményünkben gondoskodunk az ellátást igénybe vevő személyek mentálhigiénés ellátásáról, melynek feladata az otthonban élő idős embernél olyan személyiségszerkezet fenntartása, mely alkalmassá teszi őt arra, hogy belső lelki harmóniáját megőrizve környezetében betudjon illeszkedni és ott békében éljen.

A terápiás és készségfejlesztő feladatokat az ellátást igénybe vevő életkorának, egészségi állapotának és képességeinek megfelelően választjuk ki.

Intézményünkben kéthetente gyógytornász foglalkozik a mozgásukban korlátozott lakók fizikai erőnlétének megtartásával. A gyógytornász foglalkoztatásain rendszerint igen nagy létszámmal vesznek részt lakóink.

A hitélet gyakorlása a Szeretetotthon mellett lévő Görögkatolikus templomban lehetséges. A Tisztelendő Úr heti rendszerességgel tart bibliaórákat és zenés foglalkozásokat a lakóknak,  napi szinten részt vesz az otthon életében. 

Lakóink életét igyekszünk színesebbé tenni. Ünnepeljük a születés- és névnapokat, az egyházi ünnepeket, illetve nemzeti ünnepeinket. Jeles ünnepeken, mivel jó kapcsolatot ápolunk a helyi óvodával és iskolával, színvonalas műsorral kedveskednek a gyerekek a lakóinknak.
kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.30 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 14.00 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered byForweb - Weboldal készítés