Szűrések Máriapócson

Szociális alap- és szakellátás fejlesztése a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat intézményrendszerében – kiegészítő szolgáltatások, egészségügyi szűrések Máriapócson

 

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat TÁMOP – 5.4.12-14/1-2015 – 0009 azonosítószámú projektjében sikeresen zajlanak a kiegészítő szolgáltatások keretében tervezett egészségügyi szűrések és tanácsadások.

Májusban és júniusban Máriapócson 437 fő (II. János Pál Pápa Idősek Otthona lakója, helyi lakos, zarándok), Szakolyban 484 fő vett részt vérnyomásmérésen, vércukorszint mérésen, testtömeg index meghatározáson. Fehérgyarmaton is megkezdődtek ugyanezek a tevékenységek.

A vitális paraméterek ellenőrzését követően a szűrésben közreműködő ápoló munkatársak, a II. János Pál Pápa Idősek Otthona, a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szakolyi Ápoló-Gondozó Otthona és a Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ dolgozói, életmódbeli tanácsokkal is ellátták a jelentkezőket.

A norma-tartománytól eltérő értékeket mutatók esetében felhívták a figyelmet a háziorvossal való kapcsolat felvételére, így segítve a prevenciót egy esetleges későbbi megbetegedés elkerülése érdekében.

A pályázati programban életvezetési, lelki, pszichológiai, jogi, élelmezési tanácsadások is zajlanak öt helyszínen: Nyíregyházán, Fehérgyarmaton, Hodászon, Máriapócson és Szakolyban a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat helyi intézményeiben.

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h