Previous Next

Projektzárás előtt a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat 2015 tavaszán pályázatot nyújtott be „Az egyházi fenntartásban lévő szociális szolgáltatók és intézmények alap- és szakellátási feladatainak fejlesztése” című pályázati kiírásra.

A 127.023.492 Ft támogatás arra szolgált, hogy a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálatot képessé tegye megfelelő válaszadásra az elkövetkezendő évek társadalomban keletkező legfontosabb szociálpolitikai kihívásaira. A felvállalt társadalmi felelősségvállalással az egyéni szükségleteket minél jobban kielégítő és a családokat is erősítő, a leghatékonyabb forráselosztás alapján működő, eredményes és hatékony szolgáltatási és ellátórendszer jöjjön létre a meglévő rendszer innovációjával.

A TÁMOP – 5.4.12-14/1-2015 – 0009 azonosítószámú projektben már lezajlott a Szeretetszolgálat 174 dolgozójának szakmai és vezetői továbbképzése. Új szolgáltatási formák és szakmai módszerek bevezetésére került sor. Kiegészítő szolgáltatásokat: tanácsadásokat és szűréseket vezettünk be, amit nemcsak a gondozottak, hanem az adott települések lakói is igénybe vehettek. Ennek során nem sokkal a projekt zárása előttig, közel 2500 egészségügyi szűrést és több mint 700 tanácsadást valósítottunk meg. A projektben bevezetésre kerül a Szeretetszolgálat minőségbiztosítási rendszere. A megvalósuló szolgáltatás-koordinációval a Szeretetszolgálat minden Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei intézménye egységes eljárásrend, adminisztráció és szervezetirányítási rendszer szerint magasabb szinten lesz képes ellátni szolgálatát.

A projektben nagy hangsúlyt fektettünk a környezettudatosság növelésére és az esélyegyenlőség biztosítására. Dolgozóink három alkalommal a környezeti fenntarthatóság legfontosabb elemeiről szóló képzésben részesültek. A vásárolt irodaszerek között újrahasznosított papírt vásároltunk. A Szeretetszolgálat esélyegyenlőségi terve alapján esélyegyenlőségi munkatárs kinevezésére került sor, akinek feladata a dolgozók alkalmazása és foglalkoztatása során az Európai Unió és Magyarország esélyegyenlőségi elveinek megismertetése és szabályainak betartatása. A projekt 2015. október 31-én zárul.

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h