Szent Lukács-napi ünnepség

Nyíregyházán, a hittudományi főiskola nagytermében ünnepelte fennállásának 5. éves évfordulóját a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat.

Az ünnepi megnyitó elején köszöntötte a Szeretetszolgálat dolgozóit Kocsis Fülöp metropolita, Orosz Atanáz püspök, és Szocska A. Ábel OSBM a Nyíregyházi Egyházmegye kinevezett apostoli kormányzója.

A Szeretetszolgálat igazgatója, Ungvári Sándor ennek a napnak mottójául Ferenc Pápa gondolatát választotta:”Az Egyház előrehaladása a Szentlélek műve, ne féljünk a Szentlélek meglepetéseitől!” Utalva azokra a meglepetésekre,amelyekkel az elmúlt 5 évben a Szeretetszolgálatnak is szembe kellett néznie.

Majd bemutatta az elmúlt évben történt jelentősebb fejlesztéseket: máriapócsi intézmény energetikai fejlesztése, gépjármű beszerzések, lakásotthonok felújítása, szakolyi intézmény kitagolása.

Beszámolójában kiemelte: ”…ne feledjük, hogy keresztényként, egyházi intézményben a ránk bízott elhagyott vagy árva gyermekekben, a beteg, idős ellátottainkban, a fiatal vagy középkorú fogyatékkal élőkben egyaránt Krisztust kell szolgálnunk!”

Céljuk nem más, mint a Szeretet szolgálata az Isten országába vezető úton: enni adni, inni adni, befogadni, felruházni, meglátogatni.

Őt követően Ősz Tibor lelki igazgató is köszöntötte a vendégeket, majd a Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ ellátottainak műsora következett.

A délelőtti program lezárásaként a fogyatékos személyek ellátását biztosító –Szakolyban található - ápoló-gondozó otthon kitagolásáról tartott előadást Hepp Annamária, a projekt szakmai vezetője, Nagyné Kirimi Annamária intézményvezető és Nagy Gyula, az intézmény ellátottja

Rövid szünet után a hodászi hagyományőrző fiatalok előadását hallgathatta meg a közönség.

Minden évben a Szent Lukács Nap alkalmával kerül átadásra a Szent Lukács-díj, amit idén Nagyné Kirimi Annamária kapott, aki a szakolyi Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Ápoló-Gondozó Otthon intézményvezetője. 

Ezen a napon kerülnek kiosztásra az igazgatói és fenntartói elismerések azon munkavállalók részére, akik elkötelezett, odaadó munkával szolgálják a Szeretetszolgálat küldetésének megvalósítását. Idén először 3 db emléklap is átadásra került 2 külsős és egy hodászi intézményben dolgozó munkavállaló részére.

Gratulálunk a díjazottaknak és további munkájukhoz a Szentlélek kegyelmét kérjük!

Az esemény ünnepi hangulatát emelte, hogy befejezésként a Szent Miklós iskola Glória-kicsinyek kórusa is énekelt a rendezvényen.

Imáinkban kérjük a Jóisten áldását a Szeretetszolgálat minden dolgozója számára!

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h