Previous Next

Szent Lukács Nap

Idén Máriapócson, az Emmánuel ház konferencia terme szolgált helyszínéül a Szent Lukács Napi ünnepségnek. A Szeretetszolgálat fennállásának hatodik évét ünnepelte e napon.

 

Kocsis Fülöp érsek-metropolita atya nyitotta meg a rendezvényt közös imával, majd néhány szóval is köszöntötte a Szeretetszolgálat dolgozóit.


Ungvári Sándor igazgató úr beszámolt az elmúló év fejlesztéseiről, a közfoglalkoztatási programról, a szervezet hitéleti és karitatív tevékenységeiről, valamint beszélt a jövőbeni tervekről is.

Beszédét Ferenc pápa szavaival zárta.

Őt követően a görögkatolikus gyermekvédelemben működő terápiákról és hasznosságukról tudhattunk meg többet Asztalos-Nagy Erika és Tóthné Szombati Enikő a Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ pszichológusainak előadásában, majd Szarvas Jánosné a szakolyi Integrált Szolgáltató Központ foglalkoztatási csoport vezetője mutatta be az intézményben hosszú évekre visszanyúló szociális foglalkozatás fejlődését és működését.

Az előadások közben két énekkari produkciót is hallhattak a jelenlévők, a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ munkavállalói varázsoltak ünnepi hangulatot, majd a Hodászi Görögkatolikus Cigány Egyházközség kórusa mutatkozott be egyházi énekekkel, akik meglepetés produkcióként fergeteges hangulatú cigánytáncot adtak elő.

Rövid szünet után, mint minden évben a Szent Lukács Nap alkalmával került átadásra a Szent Lukács Díj, amit idén Kovács Istvánné intézményvezető asszony kapott, aki hosszú évek óta munkálkodik a Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központban. 

Ezen a napon kerülnek kiosztásra az igazgatói és fenntartói elismerések azon munkavállalók és nevelőszülők részére, akik elkötelezett, odaadó munkával szolgálják a Szeretetszolgálat küldetésének megvalósítását. Idén először két közfoglalkoztatott munkatárs, Szabó Tiborné és Szűcsné Gábriel Melinda is elismerésben részesült.

Gratulálunk a díjazottaknak és további munkájukhoz a Szentlélek kegyelmét kérjük!

Az ünnepi együttlét befejezéseként Fülöp atya megáldotta a jelenlévőket.

Imáinkban kérjük a Jóisten áldását a Szeretetszolgálat minden dolgozója és ellátottja számára!

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h