Previous Next

Egy csodás nap!

Minden kirándulás nagy dolog a gyerekek életében, hiszen nem sokszor jutnak messzebbre a szomszéd városnál, ezért is gondoltuk mi téglási nevelőszülők, hogy idén változtatunk egy kicsit és kicsit másképpen szervezzük a gyermeknapot.

Hagyománnyá vált, hogy minden évben tartunk gyermeknapi ünnepséget a helyi focipályán, izgalmas vetélkedőkkel, ugrálóvárral, trambulinnal, idén másképpen gondoltuk kimozdultunk a megszokott közegből, ezért esett a választásunk Poroszlóra a Tisza -tavi Ökocentrumra.

 

Volt olyan, akinek ez a poroszlói kirándulás volt az eddigi leghosszabb utazása ennek ellenére elmondható, hogy a buszozás mindenkinek nagy élményt nyújtott.

Gyönyörű napsütéses időben indultunk útnak 2016.06.25-én, Poroszlóra érve az Ökocentrum felfedezésével kezdtük a programot. Az épület mintegy 2600 négyzetméteren mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy rejtett természeti csodáit, sőt a Kárpát-medence szinte teljes halfaunáját. Emellett 10 hektáros park nyújt felejthetetlen élményt kicsiknek-nagyoknak egyaránt. 


Ezt követően vízre szálltunk, hogy kipróbáljuk az Ökocentrum egy másik szolgáltatását, a tisza-tavi hajókázást. 10-15 személyes, óránként induló kishajók várják a látogatókat, és a tapasztalt hajóvezetőkkel mintegy ötven perces körutat tesznek a nádas folyosóin, egy helyismerettel nem rendelkező látogató bizonyára el is tévedne a szövevényes vízi-útvesztőben.

A hajókból láttuk az ott élő szárcsát, búbos vöcsök, kormorán, de kiskócsagot is, valamint hattyút is felfedeztek a gyerekek és megtudhattuk a vezetőtől, hogy melyik állat a vakvarjúcska.

Az Ökocentrum óriási élmény volt a gyerekek számára, a játszótereket, a kiállításokat, mind az állatokat tekintve. Természetesen az utóbbi, különösen a hatalmas édesvízi akvárium és a hajókázás volt a kirándulás igazi csúcspontja. 


A sok-sok látnivaló mellett jutott idő az étkezésre és a szabad programokra is, így a gyerekek valóban feltöltődhettek és minden percét kiélvezhették a kirándulásnak. A hazaút során többen el is aludtak a fáradtságtól, de hazaérve máris mesélni kezdték az élményeiket, ami nagyon fontos visszajelzés volt számunkra a kirándulás sikerét illetően.
Némethné Bencze Edit nevelőszülő

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h