Previous Next

Egy csodás nap!

Minden kirándulás nagy dolog a gyerekek életében, hiszen nem sokszor jutnak messzebbre a szomszéd városnál, ezért is gondoltuk mi téglási nevelőszülők, hogy idén változtatunk egy kicsit és kicsit másképpen szervezzük a gyermeknapot.

Hagyománnyá vált, hogy minden évben tartunk gyermeknapi ünnepséget a helyi focipályán, izgalmas vetélkedőkkel, ugrálóvárral, trambulinnal, idén másképpen gondoltuk kimozdultunk a megszokott közegből, ezért esett a választásunk Poroszlóra a Tisza -tavi Ökocentrumra.

 

Volt olyan, akinek ez a poroszlói kirándulás volt az eddigi leghosszabb utazása ennek ellenére elmondható, hogy a buszozás mindenkinek nagy élményt nyújtott.

Gyönyörű napsütéses időben indultunk útnak 2016.06.25-én, Poroszlóra érve az Ökocentrum felfedezésével kezdtük a programot. Az épület mintegy 2600 négyzetméteren mutatja be a Tisza-tó és a Tisza-völgy rejtett természeti csodáit, sőt a Kárpát-medence szinte teljes halfaunáját. Emellett 10 hektáros park nyújt felejthetetlen élményt kicsiknek-nagyoknak egyaránt. 


Ezt követően vízre szálltunk, hogy kipróbáljuk az Ökocentrum egy másik szolgáltatását, a tisza-tavi hajókázást. 10-15 személyes, óránként induló kishajók várják a látogatókat, és a tapasztalt hajóvezetőkkel mintegy ötven perces körutat tesznek a nádas folyosóin, egy helyismerettel nem rendelkező látogató bizonyára el is tévedne a szövevényes vízi-útvesztőben.

A hajókból láttuk az ott élő szárcsát, búbos vöcsök, kormorán, de kiskócsagot is, valamint hattyút is felfedeztek a gyerekek és megtudhattuk a vezetőtől, hogy melyik állat a vakvarjúcska.

Az Ökocentrum óriási élmény volt a gyerekek számára, a játszótereket, a kiállításokat, mind az állatokat tekintve. Természetesen az utóbbi, különösen a hatalmas édesvízi akvárium és a hajókázás volt a kirándulás igazi csúcspontja. 


A sok-sok látnivaló mellett jutott idő az étkezésre és a szabad programokra is, így a gyerekek valóban feltöltődhettek és minden percét kiélvezhették a kirándulásnak. A hazaút során többen el is aludtak a fáradtságtól, de hazaérve máris mesélni kezdték az élményeiket, ami nagyon fontos visszajelzés volt számunkra a kirándulás sikerét illetően.
Némethné Bencze Edit nevelőszülő

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. szeptember 08
2017. augusztus 14
2017. augusztus 08

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h