Previous Next

Jutalomtábor!

Az elmúlt évekhez és a jó hagyományhoz hasonlóan ismét táborhelyet és élményeket adott a Szent Lukács Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőnél és lakásotthonokban nevelt gyermekeinek a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokház.

 

A táborozáson olyan gyerekek vettek részt, akik tanulmányi eredményük, szorgalmuk, közösségi tevékenységük, magatartásuk erre alkalmassá tett.

 

Az első nap délutánján tábor és „szárnybontogatás” keretében ismerkedős és önismeret fejlesztő kommunikációs alkalom várta a fiatalokat. Ez a program igazán jól összekovácsolta a gyerekeket és a későbbiekben már ismerősként köszöntötték egymást. A kisebb gyerekek a „Noé bárkája” játszótéren, a nagyobbak sétával, beszélgetésekkel töltötték a szabadidőt.

Második napon a házigazdáink segítségével bejártuk a kegyhely nevezetességeit: a fatemplomot, és a Máriapócsi Bazilita Szerzetesrend történeti gyűjteményét, és természetesen a kegytemplomot, ahol találkozhattunk Máriával, „értetkőztünk” és megismerkedtünk többek között a máriapócsi méhcsaládok történetével is. A gyerekek várakozáson felüli érdeklődést tanúsítottak a vezetett túra közben, ami a színes előadásnak is köszönhető. Ebéd után busszal indultunk a Nyíregyházi Állatparkba, ahol egy nagyon szép élményekkel teli délutánt töltöttünk el. Este táncházat szerveztünk.

A harmadik nap reggeli tornával kezdődött, ami jó hangulatban és aktívan telt. A délelőtt folyamán részt vettünk a Főapostolok ünnepén Szent Liturgián, ami ismét különleges élményt nyújtott a gyerekeknek. Korai ebéd után indultunk a Nyírbátori Sárkányfürdőbe, ahol vidám, önfeledt fürdőzés várt minket. Este elsétáltunk a Csodák tornyához, amely a pápalátogatás helyszínén épült és gyönyörű naplementét csodálhattunk a kilátóból.

Az utolsó reggelünk sem telt eseménytelenül: reggeli néptáncház és hagyományőrző népi játékok várták a gyerekeket. „Sátorbontás” előtt egy rövid záróbeszélgetést tartottunk, ahol a gyerekek megfogalmazhatták, hogyan érezték magukat a négy nap alatt.

Majd mindenki útra kelt és minden bizonnyal sok élménnyel gazdagodott itt, Máriapócson.

A befogadást és az élményekben gazdag programokat szeretettel köszönjük a szervezőknek!

 

 

 

 

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h