Previous Next

Jutalomtábor!

Az elmúlt évekhez és a jó hagyományhoz hasonlóan ismét táborhelyet és élményeket adott a Szent Lukács Gyermekvédelmi Központ nevelőszülőnél és lakásotthonokban nevelt gyermekeinek a Máriapócsi Lelkigyakorlatos és Zarándokház.

 

A táborozáson olyan gyerekek vettek részt, akik tanulmányi eredményük, szorgalmuk, közösségi tevékenységük, magatartásuk erre alkalmassá tett.

 

Az első nap délutánján tábor és „szárnybontogatás” keretében ismerkedős és önismeret fejlesztő kommunikációs alkalom várta a fiatalokat. Ez a program igazán jól összekovácsolta a gyerekeket és a későbbiekben már ismerősként köszöntötték egymást. A kisebb gyerekek a „Noé bárkája” játszótéren, a nagyobbak sétával, beszélgetésekkel töltötték a szabadidőt.

Második napon a házigazdáink segítségével bejártuk a kegyhely nevezetességeit: a fatemplomot, és a Máriapócsi Bazilita Szerzetesrend történeti gyűjteményét, és természetesen a kegytemplomot, ahol találkozhattunk Máriával, „értetkőztünk” és megismerkedtünk többek között a máriapócsi méhcsaládok történetével is. A gyerekek várakozáson felüli érdeklődést tanúsítottak a vezetett túra közben, ami a színes előadásnak is köszönhető. Ebéd után busszal indultunk a Nyíregyházi Állatparkba, ahol egy nagyon szép élményekkel teli délutánt töltöttünk el. Este táncházat szerveztünk.

A harmadik nap reggeli tornával kezdődött, ami jó hangulatban és aktívan telt. A délelőtt folyamán részt vettünk a Főapostolok ünnepén Szent Liturgián, ami ismét különleges élményt nyújtott a gyerekeknek. Korai ebéd után indultunk a Nyírbátori Sárkányfürdőbe, ahol vidám, önfeledt fürdőzés várt minket. Este elsétáltunk a Csodák tornyához, amely a pápalátogatás helyszínén épült és gyönyörű naplementét csodálhattunk a kilátóból.

Az utolsó reggelünk sem telt eseménytelenül: reggeli néptáncház és hagyományőrző népi játékok várták a gyerekeket. „Sátorbontás” előtt egy rövid záróbeszélgetést tartottunk, ahol a gyerekek megfogalmazhatták, hogyan érezték magukat a négy nap alatt.

Majd mindenki útra kelt és minden bizonnyal sok élménnyel gazdagodott itt, Máriapócson.

A befogadást és az élményekben gazdag programokat szeretettel köszönjük a szervezőknek!

 

 

 

 

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. szeptember 08
2017. augusztus 14
2017. augusztus 08

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h