Previous Next

Nyárköszöntő Fesztivál Fóton

2016. június 16-17-én harmadik alkalommal képviselte intézményünket nevelőszülői hálózatunkban élő nyolc gyermek az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválon a fóti Károlyi István Gyermekközpontban. Csapatunk vonattal utazott a kora reggeli órákban.

A vasúti csatlakozás szoros volt, de hamar megmutatkozott gyerekcsapatunk talpraesettsége, jó alkalmazkodóképessége. A táborba délelőtt 11 óra körül érkeztünk, majd a szálláshely elfoglalása és otthonossá tétele után fiataljaink hamar feltérképezték a helyszínt és aktívan ismerkedtek a gyermekfesztivál programjaival, a fesztiválfalu és a park nyújtotta lehetőségekkel és állandó programokkal. Lehetőségük nyílt például az NRSZH jóvoltából életvitelt segítő eszközök megismerésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által szervezett programon a szabályos és biztonságos közlekedésről szerezhettek a gyerekek ismereteket és tapasztalatokat, kreatív foglalkozáson vehettek részt, kipróbálhatták a csacsi-taxit, az íjászatot, apadhatatlan energiáikat ugrálóvárban és trambulinon vezethették le. Máshonnan érkező fiatalokkal is hamar megtalálták a közös hangot, barátságokat kötöttek. A nap végén a táborozóknak Varga Viktor és Gáspár Laci koncertje és egy három órás buli segített maga mögött hagyni az iskolai tanévet. A második napon fiataljaink lelkesen neveztek horgászversenyre és focibajnokságra, ahol szép eredményeket értek el. A horgászversenyen két fiunk második és harmadik helyezést ért el, a focibajnokságon pedig fiúkból és lányokból verődött lelkes csapatunk negyedik helyen végzett. Az eredményhirdetéseket és az ebédet követően szálláshelyünkről nyomainkat eltüntetve hazaindultunk. A vonatúton visszatekintettünk az elmúlt két napra. A gyerekek már a jövő évi fóti tábort tervezték, jól érezték magukat, és jövőre is ezzel a csapattal szeretnének utazni.

 

Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ 

 

 

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. szeptember 08
2017. augusztus 14
2017. augusztus 08

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h