Previous Next

Nyárköszöntő Fesztivál Fóton

2016. június 16-17-én harmadik alkalommal képviselte intézményünket nevelőszülői hálózatunkban élő nyolc gyermek az Országos Nyárköszöntő Fóti Gyermekfesztiválon a fóti Károlyi István Gyermekközpontban. Csapatunk vonattal utazott a kora reggeli órákban.

A vasúti csatlakozás szoros volt, de hamar megmutatkozott gyerekcsapatunk talpraesettsége, jó alkalmazkodóképessége. A táborba délelőtt 11 óra körül érkeztünk, majd a szálláshely elfoglalása és otthonossá tétele után fiataljaink hamar feltérképezték a helyszínt és aktívan ismerkedtek a gyermekfesztivál programjaival, a fesztiválfalu és a park nyújtotta lehetőségekkel és állandó programokkal. Lehetőségük nyílt például az NRSZH jóvoltából életvitelt segítő eszközök megismerésére, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által szervezett programon a szabályos és biztonságos közlekedésről szerezhettek a gyerekek ismereteket és tapasztalatokat, kreatív foglalkozáson vehettek részt, kipróbálhatták a csacsi-taxit, az íjászatot, apadhatatlan energiáikat ugrálóvárban és trambulinon vezethették le. Máshonnan érkező fiatalokkal is hamar megtalálták a közös hangot, barátságokat kötöttek. A nap végén a táborozóknak Varga Viktor és Gáspár Laci koncertje és egy három órás buli segített maga mögött hagyni az iskolai tanévet. A második napon fiataljaink lelkesen neveztek horgászversenyre és focibajnokságra, ahol szép eredményeket értek el. A horgászversenyen két fiunk második és harmadik helyezést ért el, a focibajnokságon pedig fiúkból és lányokból verődött lelkes csapatunk negyedik helyen végzett. Az eredményhirdetéseket és az ebédet követően szálláshelyünkről nyomainkat eltüntetve hazaindultunk. A vonatúton visszatekintettünk az elmúlt két napra. A gyerekek már a jövő évi fóti tábort tervezték, jól érezték magukat, és jövőre is ezzel a csapattal szeretnének utazni.

 

Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ 

 

 

 

A Szeretetszolgálat központi ún. „fenntartói” irodája Nyíregyházán a Bocskai u. 26. szám alatti ingatlanban található. A központi iroda rendeltetése az intézmények működésének segítése, bizonyos ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.   

Nyitvatartási idő:

  • hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 óráig
  •  pénteken 7.30 – 14.00 óráig

 

Elérhetőség: 4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

Telefon: 42/415-907

E-mail: kozpont@szlgsz.hu

 

Álláshirdetések

Megpályázható pozíciók intézményünkben

Bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus eseményeinkről

Bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő eseményeinkről

Bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink

Bővebben

Legfrissebb

2017. november 06
2017. október 13

Elérhetőségek

  •  4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.

  •  +36 42 415-907

  •  kozpont@szlgsz.hu

  •  hétfőtől – csütörtökig 7.30 – 16.30 h

  •  pénteken 7.30 – 14.00 h