Friss hírek, események

Zarándoklat Klokocov (Hajagos)

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársai mintegy 450-en 2018. május 17-én a szlovákiai Klokocovra zarándokoltak.

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat nagy zarándoklata a szlovákiai Klokocovra

 

"Boldog az ember, akinek ereje benned gyökerezik, s akinek szíve zarándokútra készül." (Zsolt 84,6)  A zsoltáros ezen szavaival hívta zarándoklatra a Szeretetszolgálat munkatársait Ősz Tibor atya, a Szeretetszolgálat lelki igazgatója.

  1. május 17-én, délelőtt 10 órára érkeztünk Klokocov (Hajagos) nevű szlovákiai faluba, mely a görögkatolikusok legismertebb zarándokhelye Zemplénben.

Ungvári Sándor igazgató úr köszöntötte a 450 zarándoklatra érkező munkatársat. Örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan engedtek a Szűzanya hívásának és arra buzdította a jelenlevőket, hogy mindenki mondjon el egy imát azokért a kollégákért, akik nem tarthattak velünk.

Iván Barnabás felvidéki görögkatolikus atya megismertette velünk a kegyhely történetét. Elmondta, hogy 1670-ben, amikor az ellenséges katonák elfoglalták Nagymihályt, az emberek félelmükben a fatemplomba menekültek, ahol a Szűzanyához imádkoztak. Mikor a hadsereg közeledett, a kegykép arca elsötétült, majd könnyezni kezdett. A templomot a katonák felgyújtották, de a kegykép sértetlen maradt. A jelenlegi ikon az eredeti kép második másolata, melyet a klokocsói hívek kérésére 1904-ben Rozskovics Emánuel ungvári festőművész készített.  

A tábori oltárnál közös Szent Liturgián vettünk részt. Ősz Tibor atya figyelmünket a pünkösd közelgő ünnepére irányította és szavaira lelkünk a hűvös, szeles idő ellenére átmelegedett. A Szent Liturgiát a Szeretetszolgálat dolgozóiért és ellátottjaiért ajánlották fel az atyák. A templom és a kegykép megtekintését követően finom ebéd várt ránk egy közeli étteremben.

Hálás szívvel köszönjük a Szeretetszolgálat vezetőinek a zarándoklat megszervezését, hiszen mindannyian lelki és közösségi élményekkel gazdagodva térhettünk haza!

Vissza a kezdőoldalra

A Bajnok Csapat

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ labdarúgó csapata győzelmet aratott a Gyulán megrendezett Ágota Országos Labdarúgó Tornán.

2018-06-15

Adományosztás Hodászon

Adományosztás Hodászon

2018-06-15

Önkéntes beteglátogató képzés

Önkéntes beteglátogató képzés a Karitatív Iroda szervezésében

2018-06-12

Ételosztás

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodájának szervezésében ismét ételosztásra került sor

2018-06-04

Aktuális téma

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája meleg ételosztásokat szervez, melyek december első három vasárnapján, december 3, 10, és 17-én kerülnek megrendezésre Debrecen Attila tér 4. szám alatt.

TOVÁBB OLVASOM

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse Ön is figyelemmel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat bejegyzéseit, a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb eseményekről, aktualításokról.

A SZERETETSZOLGÁLAT FENNTARTÓI IRODÁJA

„Segítek rajtad”

Álláshírdetések

Megpályázható pozíciók
intézményünkben

bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus
eseményeinkről

bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő
eseményeinkről

bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink
megtekintése

bővebben