Friss hírek, események

Színház látogatás

A Szent Lukács Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ I. és II. számú lakásotthonában élő gyerekek színház látogatása.

A kulisszák mögött

 

         A „Ki-Mit-Tud”-on való sikeres színpadi szereplésünkért március 26-án a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban megnézhettük A dzsungel könyve c. előadást a Harlekin bábszínház előadásában.

A darab megtekintése előtt abban a szerencsében részesülhettünk, hogy „színházbejárás” keretén belül megmutatták nekünk a színfalak mögötti életet. A bemutatás a színészek büféjében kezdődött, ahol vendégül is láttak minket. Megtekinthettük a nagyszínpad függöny mögötti részét, ahol már nagyban gyakoroltak az előadók. Zegzugos folyosókon keresztül jutottunk el a nézők által használt ruhatárig. A színészek tablói előtt meghallgathattuk a színház történetét. Azt is megtudhattuk, milyen sok háttérmunkás segíti az előadások létrejöttét. A díszlettervezőkön, jelmeztervezőkön át, fodrász, sminkes, saját öltöztetőkön keresztül a színpadberendezőkig, mindenki a darab sikerességéhez járul hozzá. Megmutatták nekünk, hol készülnek a jelmezek, fel is próbálhattunk egy-egy darabot. megnéztük a fodrász és sminkszalont is. Láttuk, amint épp a Krúdy kamarát rendezték át. A már nem játszott darabok díszleteiből 2018. március 10-én KULISSZÁK néven nyílt exkluzív kiállítás a színház emeleti Galériájában.

A dzsungel könyve c. előadás nagyon tetszett mindannyiunknak, elbűvölve néztük, ahogy az életnagyságú bábokat mozgatják a színészek és közben éneklik a már ismert Dés László - Geszti Péter - Békés Pál által írt musical dalait.

Köszönjük szépen a színpad előtti, és a kulisszák mögötti élményt!

Az I. számú és a II. számú lakásotthoni szakmai egység

 

 

Vissza a kezdőoldalra

Ételosztás Debrecenben

2018.augusztus 12-én a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája ismét ételosztást tartott Debrecenben

2018-08-13

Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonának házszentelése

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Gacsályon megnyíló idősek otthonának házszentelése 2018. augusztus 9-én

2018-08-10

Sporttábor, Hajdúdorog

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat tematikus sporttábort szervezett a hátrányos helyzetű gyermekek számára Hajdúdorogon

2018-08-01

Jó gyermek” tábor Bodaszőlő 2018. 07. 23- 26

„Jó gyermek” tábor Bodaszőlőn

2018-07-31

Aktuális téma

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája meleg ételosztásokat szervez, melyek december első három vasárnapján, december 3, 10, és 17-én kerülnek megrendezésre Debrecen Attila tér 4. szám alatt.

TOVÁBB OLVASOM

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse Ön is figyelemmel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat bejegyzéseit, a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb eseményekről, aktualításokról.

A SZERETETSZOLGÁLAT FENNTARTÓI IRODÁJA

„Segítek rajtad”

Álláshírdetések

Megpályázható pozíciók
intézményünkben

bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus
eseményeinkről

bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő
eseményeinkről

bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink
megtekintése

bővebben