Friss hírek, események

Nevelőszülők lelki napja Máriapócson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Gyermekvédelmi Központjaiban tevékenykedő nevelőszülők április második felében lelki napon vettek részt Máriapócson.

Nevelőszülők lelki napja Máriapócson

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Gyermekvédelmi Központjaiban tevékenykedő nevelőszülők április második felében lelki napon vettek részt Máriapócson.

Ősz Tibor atya, a Szeretetszolgálat lelki igazgatója köszöntötte a 240 nevelőszülőt az Emmánuel ház konferenciatermében.

Rövid imádságot követően Kiss László debreceni egyetemi lelkész előadása következett, aki felhívta a figyelmet a lelki egyensúly megtalálásának és megőrzésének fontosságára, hiszen a nevelőszülőnek nemcsak szakmailag kell képzettnek lennie, hanem egy kiegyensúlyozott hátteret kell a nevelt gyermekeknek biztosítania. Nagy segítség lehet a nagypéntek és a húsvét tanítása ezen az úton. Bár az üdvösségtörténetben nagypéntek és húsvét időben egymást követik, a  kereszt és a feltámadás egyszerre van jelen az emberek életében. A nehézségekkel szembe kell nézni, de a tekintetünket életünk azon részeire kell fordítani, ami miatt őszintén hálásak lehetünk a Jóistennek. Az atya tanúságot tett arról, hogy nehéz betegségében hogyan jelent meg a kereszt és a feltámadás a mindennapjaiban.

Az elmélkedéseket követően a szent liturgián együtt imádkoztak a nevelőszülők. A lelki nap a közösen elfogyasztott ebéddel zárult.

Imáinkban kérjük a Jóisten áldását a Szeretetszolgálat nevelőszülői hálózatában dolgozó minden munkatárs számára!

 

Vissza a kezdőoldalra

Zarándoklat Klokocov (Hajagos)

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat munkatársai mintegy 450-en 2018. május 17-én a szlovákiai Klokocovra zarándokoltak.

2018-05-18

Önkéntes Találkozó

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája 2018. május 7-én ismét találkozót szervezett az önkénteseknek.

2018-05-09

Anyáknapi rendezvény

Anyák napja a Szent Simeon és Anna Szeretetotthonban.

2018-05-07

Ételosztás

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája ismét ételosztást tartott Debrecenben.

2018-05-07

Aktuális téma

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája meleg ételosztásokat szervez, melyek december első három vasárnapján, december 3, 10, és 17-én kerülnek megrendezésre Debrecen Attila tér 4. szám alatt.

TOVÁBB OLVASOM

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse Ön is figyelemmel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat bejegyzéseit, a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb eseményekről, aktualításokról.

A SZERETETSZOLGÁLAT FENNTARTÓI IRODÁJA

„Segítek rajtad”

Álláshírdetések

Megpályázható pozíciók
intézményünkben

bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus
eseményeinkről

bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő
eseményeinkről

bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink
megtekintése

bővebben