Friss hírek, események

I. SZAKMAI NAP

„INTELLIGENS KÖTSZER ALKALMAZÁSA AZ IDŐSELLÁTÁSBAN”

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálathoz tartozó Idősotthoni ellátást nyújtó Intézmények munkatársai számára Szakmai Nap került megrendezésre “Intelligens kötszer alkalmazása az idősellátásban” címmel 2017. november 17 - én a II. János Pál Pápa Idősotthonban Máriapócson.

 

Intézményeink munkatársai közül 36 fő részvételével a vezető ápolók mellett, ápolók, gondozók és az intézmények orvosai és asszisztenseik is képviseltették magukat.

 

A Szakmai nap Bődiné dr. Tóth Rita intézményfenntartó igazgatóhelyettes, valamint Ősz Tibor a Szeretetszolgálat lelki igazgatójának rövid köszöntésével indult, ahol hangsúlyt kapott az egységes szemlélet kialakítása, a szakmaiság és a protokoll szerinti munkavégzés szükségessége. 
Az egész napos program elméleti előadással indult ahol Kozma Jung Andrea sebkezelő specialista a krónikus sebek kialakulásáról, jellegéről, megfigyelési szempontokról, az időbeni észlelés és a korszerű sebkötözők alkalmazásának jelentőségét emelte ki, valamint a nem megfelelő ellátásból adódó hibákra és szövődményekre hívta fel a figyelmet.

 

Az elméleti előadás végén képet kaphattunk arról, hogy a krónikus sebek gyógyulása hosszú folyamat, türelmet, kitartást és nélkülözhetetlen szaktudást igényel, 8 esettanulmány került bemutatásra.

 

A délutáni program az intézményben lévő ellátottak jelenleg meglévő sebeinek megtekintése és szakszerű ellátása volt. 
Az intézmény munkatársait dicséret illeti, hiszen a sebkezelő specialista a kötözések során kiemelte, hogy mind a kötszerválasztás, mind pedig az intelligens kötszerek napi alkalmazása PÉLDAÉRTÉKŰ a mai szociális otthoni ellátásban.

 

A szakmai nap konklúziója, hogy a krónikus sebek ellátásában csak akkor tudunk előre lépni ha „multidiszciplinális” formában, a társszakmákkal együttműködve végezzük a feladatokat. 


A szakmai ismeretek birtokában, a rendelkezésünkre álló eszközök okos használatával, egységes elvek alapján az ellátottak mielőbbi gyógyulását érhetjük el.

 

Egy hosszú út elején az első lépést tettük meg, akik ezen a szakmai napon részt vettünk, mindannyian hiszünk abban, hogy képesek vagyunk a saját területünkön a napi munkánk során változást elérni, és ezáltal a ránk bízott ellátottak életminőségét jelentősen javítani.

 

Köszönöm munkatársaimnak az aktív részvételt, a fenntartónak a támogatást, előadóinknak az alapos felkészülést, az intézményi orvosoknak és asszisztensnek a kitartó figyelmet, valamint II. János Pál Pápa Idősek Otthonában dolgozó minden munkatárs önzetlen segítségét, mind az előkészületben, mind pedig a kivitelezésben.

Minya Tünde 
központi ápoló

 

 

 

 

 

Vissza a kezdőoldalra

Ételosztás Debrecenben

2018.augusztus 12-én a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Karitatív Irodája ismét ételosztást tartott Debrecenben

2018-08-13

Szent Simeon Görögkatolikus Idősek Otthonának házszentelése

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Gacsályon megnyíló idősek otthonának házszentelése 2018. augusztus 9-én

2018-08-10

Sporttábor, Hajdúdorog

A Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat tematikus sporttábort szervezett a hátrányos helyzetű gyermekek számára Hajdúdorogon

2018-08-01

Jó gyermek” tábor Bodaszőlő 2018. 07. 23- 26

„Jó gyermek” tábor Bodaszőlőn

2018-07-31

Aktuális téma

A Szent Lukács Szeretetszolgálat Karitatív Irodája meleg ételosztásokat szervez, melyek december első három vasárnapján, december 3, 10, és 17-én kerülnek megrendezésre Debrecen Attila tér 4. szám alatt.

TOVÁBB OLVASOM

KÖVESSEN MINKET!

Kövesse Ön is figyelemmel a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat bejegyzéseit, a közösségi oldalakon, ahol folyamatosan tájékozódhatnak a legfrissebb eseményekről, aktualításokról.

A SZERETETSZOLGÁLAT FENNTARTÓI IRODÁJA

„Segítek rajtad”

Álláshírdetések

Megpályázható pozíciók
intézményünkben

bővebben

Liturgikus naptár

Értesülhet liturgikus
eseményeinkről

bővebben

Eseménynaptár

Értesülhet közelgő
eseményeinkről

bővebben

Pályázatok

Futó és lezárt pályázataink
megtekintése

bővebben