Szeretetvendégségbe várták a rászorulókat Debrecenben
2021. 09. 06.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva az ország több nagyvárosában, így Debrecenben is ebéddel várták a rászorulókat. A központi rendezvény Budapesten a II. János Pál Pápa téren volt. Így ugyanazon időpontban mintegy 5000 embert láttak vendégül a Katolikus Karitász és különböző szerzetesrendek képviselői.

Szeptember 4-én országszerte ötezer rászorulót vendégeltek meg az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nulladik napján. A szeretetvendégség célja, hogy tanúságtételként a világ felé kézzelfoghatóan mutassa be Jézus szeretetét, aki kenyér formájában adta magát. A szervező szerzetesrendek, karitatív szervezetek, lelkiségi mozgalmak célja, hogy Isten ingyenes szeretete elérjen a peremre szorultakhoz is, ők is részesüljenek a közös ünneplés örömében és látható szeretetében.

Tarhonyás hús, uborka és kenyér is került a tányérokra szombat délben az Attila téren. Az Eucharisztikus Kongresszus felhívásához kapcsolódva várta a Hajdúdorogi Főegyházmegye fenntartásában működő Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat a rászorulókat.

Kétszáz adag étellel és terített  asztalokkal várták a vendégeket. Az ebédhez Kocsis Fülöp metropolita atya is csatlakozott, aki úgy véli, a közös étkezés az embert még közelebb viszi az Istenhez.

- Az étkezés nem csupán táplálékbevitel, hanem – különösen a mi kultúránkban – a közösség kifejezése, közösségteremtő. Egészen másképpen hat a lélekre, ha közösen étkezünk – hangsúlyozta érsek-metropolita atya.

Az eseményen Budapesten és a legtöbb egyházmegyében rászoruló családokat, időseket, egyedülállókat vendégeltek meg. Így lett országos összefogássá, közös vendégséggé a program, ahol az Egyház kifejezi közösségvállalását és szeretetét a szegények felé.

kapcsolat
a szeretetszolgálat fenntartói irodája

nyitvatartási idő: HÉTFŐTŐL-CSÜTÖRTÖKIG: 7.30 - 16.00 ÓRÁIG, PÉNTEKEN: 7.30 - 13.30 ÓRÁIG
4400 Nyíregyháza, Bocskai u. 26.
42/415-907
kozpont@szlgsz.hu
©2018 www.szentlukacsszeretetszolgalat.hu | adatkezelési tájékoztató
powered by Forweb - Weboldal készítés